AnMaRi
RENAȘTEREA SINELUI INTERIOR
Inspirat de procesul meu personal de evoluție, am creat colecția de bijuterii "Renașterea Sinelui Interior".
Suntem născuÈ›i în societăți care ne modelează ca indivizi È™i mergem liber prin viață, dar această libertate este relativă deoarece toate dorinÈ›ele È™i alegerile sunt condiÈ›ionate de ceea ce ne-a fost învățat. Dar vine un moment când ne trezim din acest automatism cu întrebări precum: Cine sunt eu cu adevărat? Care este scopul meu? Ce îmi doresc cu adevărat? Aceste întrebări produc transformări majore în noi, în conÈ™tiinÈ›a noastră, È™i ne conduc pe un drum al autodescoperirii care ne ridică la un nivel personal È™i spiritual. Acest proces de transformare ne dezvăluie o conÈ™tientizare a propriilor imperfecÈ›iuni, a programelor È™i credinÈ›elor limitative care blochează potenÈ›ialul nostru nelimitat de manifestare. Această conÈ™tiință se extinde È™i devine ea însăși iluminată. Apar programe È™i credinÈ›e noi care o eliberează de cele vechi È™i o ajută să-È™i manifeste întregul potenÈ›ial.
Numesc acest proces "RenaÈ™terea Sinelui Interior" È™i îl împart în 5 faze:
1. Sinelui îi este inconÈ™tientă imperfecÈ›iunea sa.
2. Sinelui îi este conÈ™tientă imperfecÈ›iunea sa.
3. Sinelui îi este inconÈ™tientă perfecÈ›iunea sa.
4. Sinelui îi este conÈ™tientă perfecÈ›iunea sa.
5. Sinelui îÈ™i exprimă perfecÈ›iunea sa.
Pentru fiecare dintre faze, am creat o piesă folosind 3 tipuri de metal (argint, cupru și alamă).


SINELE ESTE INCONȘTIENT DE IMPERFECȚIUNEA SA
Inelul cu baza de argint È™i partea aeriană din alamă sub formă de cub este prima piesă din colecÈ›ia "RenaÈ™terea Sinelui Interior" È™i reprezintă sinele aparent liber într-o realitate creată de societate È™i mediu. Libertatea este reprezentată de bucata distorsionată de argint captivă în interiorul cubului, reprezentare denumită "Sinele inconÈ™tient de imperfecÈ›iunea sa".
SINELE ESTE CONȘTIENT DE IMPERFECȚIUNEA SA
A doua piesă din colecÈ›ia "RenaÈ™terea Sinelui Interior" este acest inel din argint, alamă È™i cupru, care reprezintă sinele imperfect care devine conÈ™tient de imperfecÈ›iunea sa. Sinele devenit conÈ™tient de această imperfecÈ›iune (bucata distorsionată de argint) se eliberează È™i începe să se reformeze pe o bază stabilă (pătratul de cupru reprezentând stabilitatea), influenÈ›at de fasciculul de lumină care pătrunde în realitatea sa (bucata de alamă care începe să se contureze sub forma unui triunghi).


SINELE ESTE INCONȘTIENT DE PERFECTIUNEA SA
A treia piesă din colecÈ›ia "RenaÈ™terea Sinelui Interior" este un inel din argint, aramă È™i cupru care reprezintă sinele în procesul său de transformare de la starea de conÈ™tientizare a imperfecÈ›iunii la conÈ™tientizarea propriei sale perfecÈ›iuni, etapa pe care am numit-o stare de inconÈ™tiență a perfecÈ›iunii. Etapă în care atât sinele, cât È™i fasciculul de lumină care îl influenÈ›ează în procesul său evolutiv, deÈ™i prezintă aspecte de imperfecÈ›iune, încep să ia forma perfecÈ›iunii. Cu alte cuvinte, sinele începe să asimileze noile programe È™i credinÈ›e care îl conduc către manifestarea stării de acceptare È™i perfecÈ›iune.
SINELE ESTE CONȘTIENT DE PERFECȚIUNEA SA
A patra piesă din colecÈ›ia "RenaÈ™terea Sinelui Interior" reprezintă sinele într-o stare de conÈ™tientizare a perfecÈ›iunii sale, pe care o numesc starea de conÈ™tiență a perfecÈ›iunii. Acesta este stadiul în care atât sinele (discul de argint), cât È™i raza de lumină (triunghiul din alamă) sunt perfect definite ca formă, însă mai au de parcurs partea de slefuire a micilor imperfecÈ›iuni adânc înrădăcinate (micile imperfecÈ›iuni È™i liniile întunecate de pe suprafaÈ›a discului È™i ale triunghiului).
Sinele, din ce în ce mai conÈ™tient de perfecÈ›iunea sa prin recunoaÈ™terea imperfecÈ›iunilor sale, începe să se manifeste pe baza noilor credinÈ›e È™i programe care au apărut în timpul acestui proces de iluminare. Sesiunile de meditaÈ›ie, introspecÈ›ie, documentare È™i studiu aprofundat sunt o parte integrată a acestui proces È™i au un rol semnificativ în evoluÈ›ia personală.


SINELE ÎȘI EXPRIIMÄ‚ PERFECÈšIUNEA
A cincea piesă din colecÈ›ia "RenaÈ™terea Sinelui Interior" reprezintă sinele evoluat care îÈ™i exprimă perfecÈ›iunea prin crearea propriei realități conÈ™tiente. Sinele înălÈ›at este reprezentat de discul perfect rotund din argint, iar vidul din starea meditativă în care începi să faci alegeri corecte È™i conÈ™tiente este reprezentat de acea patină care îi conferă discului culoarea sa neagră, cu acele linii argintii desenate pe el. Aceste alegeri sunt influenÈ›ate de lumina atotcuprinzătoare (triunghiul perfect finisat din alamă), care pătrunde în fiecare moleculă a fiinÈ›ei până la iluminare totală.
Concluzia
Acest proces de transformare/metamorfoză poate avea loc doar în condiÈ›iile unei discipline riguroase de meditaÈ›ie È™i introspecÈ›ie, un proces care se integrează în realitatea individului/sinelui È™i devine un stil de viață. Pentru fiecare dintre faze, am creat o piesă folosind 3 tipuri de metal (argint, cupru È™i alamă).
​
Provocarea a constat în exprimarea acestui concept prin intermediul a trei forme geometrice, fiecare având un rol bine definit. În forma lor bidimensională, sărace ca artă de exprimare, aceste forme geometrice au un simbolism care menÈ›ine rolul lor în această poveste.
Cercul, un simbol universal, cu înÈ›elesuri ample, mistice È™i divine, dar È™i unitare, comune, arhetipale, a fost prezent încă din vremuri străvechi în diverse culturi È™i religii. El reflectă întregimea, completitudinea, totalitatea, unitatea, concentrarea, ciclicitatea, eternitatea, infinitatea, sinele, apartenenÈ›a, iniÈ›ierea, finalizarea, perfecÈ›iunea È™i Dumnezeu.
Spre deosebire de cerc, simbol al sacralității sau spiritualității, pătratul semnifică stabilitatea, imutabilitatea, fixitatea, permanenÈ›a, lumea fizică, materială, pământească, manifestarea lui Dumnezeu în CreaÈ›ie, distrugerea, limitarea, organizarea. Laturile È™i unghiurile drepte ale pătratului sugerează ordinea, rigurozitatea, practicitatea. Tocmai din acest motiv, această figură geometrică ne inspiră echilibru, armonizează aspectele noastre duale, contradicÈ›iile, aduce ordine în haos È™i ne îndeamnă spre structuralizare.
Pe de altă parte, un simbol străvechi cu conotaÈ›ii magice, mistice È™i spirituale, triunghiul cuprinde o multitudine de înÈ›elesuri. Poate reprezenta echilibrul, armonia, integrarea, precum È™i ascensiunea, înălÈ›area, culminarea, iluminarea, dar È™i subiectivismul. Simbolismul triunghiului este, desigur, strâns legat de numărul mistic 3. Trei este generat prin unirea numerelor anterioare, 1 È™i 2. Dintr-o perspectivă numerologică, dacă 1 reprezintă puterea, 2 semnifică o deschidere, astfel că 3 poate fi considerat o deschidere, o explozie de putere, ca o naÈ™tere a înÈ›elepciunii autentice.
Aceste trei forme m-au inspirat cu adevărat, nu doar în această colecÈ›ie, ci È™i în proiectele viitoare.